contact@drinkanddrive-sofia.bg
+359 879 333 797

Сайтът се продава или отдава под наем. За повече информация се обадете на 0879 333 797.

24/7 DRINK AND DRIVE В СОФИЯ

7 причини да не шофираш след употреба на алкохол

Екипът на Cool Drink and Drive ви съветва да вземете предвид следните 7 ключови факти за шофиране в нетрезво състояние. Четете и се наслаждавайте на своето отговорно участие в пътното движение.     


1. Теоретично са нужни поне 6 часа за пълното разграждане на алкохола от човешкия организъм. Въпреки това, дори тогава, нивото на алкохол в кръвта ви ще е около 0,08 г/дл.

2. Шофьор, в чиято кръв има концентрация на алкохол от 0,08 г/дл. рискува да попадне в катастрофа с летален изход 11 пъти повече от водач, който не е пил.

3. Около 75 от инцидентите на пътя в часовия диапазон от полунощ до 3 часа през нощта, в които са загинали хора, са свързани с употребата на алкохол.

4. Другите два пика на шофиране в нетрезво състояние са в 19.00 ч. и 14.00 ч. Това са края на обедната почивка и периодът след така наречения "happy hour" в заведенията.

5. Близо 75% от пияните шофьори, участвали в ПТП са били без предпазни колани.


6. Жените и мъжете имат различен метаболизъм по отношение на алкохола. Той се разгражда с различна скорост в мъжкия и женския организъм.

7. Шофирането в нетрезво състояние се среща най-често през почивните дни и празниците. Не си разваляйте празничното настроение с неприятности. Обадете се на Cool Drink and Drive и се насладете на живота!

Call Now Button