contact@drinkanddrive-sofia.bg
+359 879 333 797

Сайтът се продава или отдава под наем. За повече информация се обадете на 0879 333 797.

24/7 DRINK AND DRIVE В СОФИЯ

Хиляди без книжки заради COVID 19

Хиляди останаха без книжки заради COVID 19. Българският червен кръст (БЧК) няма да започне работа до края на месец април.


Заради COVID мерките, наложени от Здравното министерство, курсовете по първа долекарска помощ, които БЧК провежда, са спрени до края на април . Съответно, издаването на шофьорски книжки е невъзможно. Заповедта на здравния министър оставя без свидетелства за правоуправление хиляди курсисти в страната. 

Това затваряне е трето по ред за БЧК откакто има извънредна обстановка заради пандемията. Въпреки че са покрили изпитите по курмуване и теория, на курсистите ще им се наложи да изчакат отслабването на мерките.

И ако за някои това е глезотия, има хора, които разчитат да започнат нова работа като шофьори. Това няма как да стане без свидетелство за правоуправление. Много хора са поставени в патова ситуация. Записали са се на шофьорски курс, защото са си намерили работа, но в момента не могат да я започнат защото нямат книжка. 

Д-р Надежда Тодоровска, заместник генерален директор на БЧК, уверява, че БЧК не бави умишлено и че не е в тяхна полза това, да бавят подобни обучения. Тя напомни, че все още се намираме в третата вълна и мерките срещу COVID 19 са затегнати в много сектори. 

Няколкото хиляди курсисти, останали без книжки заради COVID 19 ще трябва да направят компромис и да изчакат. В условия на затегнати COVID мерки те ще могат да се подготвят онлайн на сайта на БЧК, където е разработена електронна платформа, която покрива теорията. След успешно положен тест остават само практическите занимания, които са между три или четири часа. 

"Не очаквам да имаме голямо струпване и невъзможност да откликнем на нуждите, които ще се съберат в периода, който предстои", сподели д-р Тодоровска.  БЧК  са изпратили молба до здравното министерство да възстановят курсовете по-рано от предвиденото.

Call Now Button